‘Soms heb je een laddertje nodig om over de drempel te komen’ verzuchtte de deelnemer van de training over klantgericht werken. Ze had het niet altijd makkelijk gehad tijdens de training.
Ze was er achtergekomen wat haar tegenhield om op klanten af te stappen in de winkel.

‘Ik was altijd bang dat ik klanten niet goed te woord zou kunnen staan, omdat ik niet zoveel technische kennis heb. Dus het liefst vermeed ik contact met de klanten.’

Maar ja, de opdrachten die bij de training hoorden hielden in dat ze juist wél op de klant af zou stappen om een praatje te maken. Spannend!

‘Ik moest een drempel over en daar had ik wel een laddertje voor nodig. Maar ik deed het! De trainer had me geleerd hoe ik anders kon denken en goed het eerste contact kon leggen. Dus ja, ik stapte tussen de trainingsdagen door op de klanten af.

Het was heel bijzonder om te merken dat de klanten het juist gezellig vonden om een babbeltje te maken! Even iets anders aan hun hoofd dan de waslijst met bouwmaterialen die ze moesten uitzoeken. En gelukkig had ik mijn huiswerk gemaakt en kon ik ze tussen neus en lippen door laten weten met wat voor vragen ze bij welke collega terechtkonden.
Dit heb ik geleerd: doorverwijzen is geen zwakte.’

Libretraining helpt deelnemers de drempel over. Desnoods met een laddertje :)

Librekanjer (trainer😊) Miloushka Kronstadt

Dank aan onze Librekanjer Miloushka Kronstadt die iedere training weer de deelnemers weet te stimuleren over drempels heen te stappen. Als het nodig is met een laddertje 😄.
Door ze inzicht te geven in eigen negatieve manieren van denken, door praktische handvatten te geven hoe positiever te denken, te handelen en door realistische, motiverende opdrachten te geven om in actie te komen en zo toe te passen wat de deelnemer geleerd heeft tijdens de training.

Miloushka Kronstadt, Libre trainer en kanjer!
Resultaat in dit geval is dat de klant zich beter en prettiger geholpen voelt en makkelijker de juiste materialen koopt. 🛠

Impact, daar gaat het ons om.

Als Libre zijn we blij met de stappen die onze deelnemers zetten en met de impact daarvan op het functioneren van de organisatie.
Of het nu gaat om trainingen in leiderschap, adviseren, verkopen, omgaan met verandering, veerkracht of dealen met onzekerheid: onze insteek is steeds vanuit de praktijk de deelnemers te stimuleren echt actie te ondernemen.
Om zo stapje voor stapje richting mooie resultaten voor medewerker en organisatie te gaan. 🎯
Misschien zoek je ook zo’n training voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op: info@librefoundation.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van Libre Foundation: klik op deze link, het is zo gebeurd!