Meerdere keren gehoord: “da’s dan rap gegaan, van 100 buitenlandse trainingen naar 200”. En dat klopt. De vaart zit erin. Voor 2020 staan er alweer 37 trainingen gepland. Vele trainers en coördinatoren staan in de startblokken. Toen we onze logo-ontwerper Jurgen vroegen om een speciale 200-uitvoering, gaf hij aan ook de 300-variant alvast gemaakt te hebben. Vooruit met de geit, of in het Spaans: adelante!
En hoe markeerden we de 200e training zelf? In Oeganda met trainer Alette Broekens en een geweldige taart van de vrouw van Konah Wasula, een oud-deelnemer uit 2015.

Konah schreef ons spontaan: “Ik ben zo trots op de training van Libre omdat ik daardoor op een totaal andere manier naar evaluatie van mijn staf ben gaan kijken. We kijken nu altijd wat er anders kan om betere resultaten te krijgen zonder negatief te zijn (zoals in de Afrikaanse cultuur en bij de Samia-tribe zeker gebruikelijk is). Ik zie veel effect in mijn business en ook in mijn familie. Laatst waren we in een clan meeting en stelde ik voor om eerst te vertellen wat we waarderen in ieder en wat ze nog meer of beter zouden kunnen doen. Eerlijk waar, deze meeting verliep zo vredig! Dat hebben we nog nooit meegemaakt! Vroeger ware we vooral bezig met shaming en blaming. Maar nu ik mocht voorzitten verliep het zo wonderlijk!”