In ons topjaar 2019 trainden we maar liefst 46 nieuwe groepen van 15 lokale helden in leiderschap en communicatie. En toen moesten we zomaar gas terugnemen; niet alleen in 2020, maar ook het afgelopen jaar.

Live trainen kon niet meer. En we vinden onze leiderschapstraining in eerste instantie niet geschikt voor online. Maar drie van onze geweldige trainers in Zuid-Amerika -Andrea, Aida en Alex- kwamen met een oplossing: als we nou in ieder geval de Follow-up trainingen online door laten gaan? Ze zetten een mooi programma in elkaar, en zo konden we in 2021 zeven, goed ontvangen online Follow-up trainingen doen, voor 11 (gecombineerde) groepen in Zuid-Amerika en Vietnam. In de Afrikaanse landen bleek het wat lastiger; daar is het door de lokale omstandigheden helaas niet gelukt om online te trainen. Het goede nieuws is dat we in Tanzania toch een 5-daagse en Follow-up hebben kunnen organiseren! Wat was het fijn om in elk geval iets live te hebben kunnen doen.

Ook de jaarlijkse Summerschool hier in Nederland kon gewoon doorgaan, met weer mooie workshops door en voor onze buitenlandpool. Met de al even enthousiaste trainerspool in Zuid-Amerika hadden we in oktober een allereerste online, interactieve Libre Connection, op 21 januari van dit jaar gevolgd door de tweede editie, inhoudelijk volledig verzorgd door onze trainers. Zo blijven ook die kanjers betrokken.

En er is meer goed nieuws: op 12 januari hebben we het live trainen in Zuid-Amerika weer opgepakt, in Tarija, Bolivia, met een nieuwe 5-daagse groep. Met mondkapjes en in een goed geventileerde ruimte. En we zijn de eerste stappen aan het zetten om ook de uitgestelde trainingen in andere landen alsnog live te gaan uitvoeren. Want dat is natuurlijk wat we het allerliefst willen: de mensen zien, echt contact hebben en vanuit verbinding ondersteunen in hun leerproces.