“Be the change you want to see in the world”
-Mahatma Gandhi-

Libre Foundation in de Wereld

 Wij geloven in een wereld waarin zelfontplooiing normaal is en waarin iedereen zijn dromen kan nastreven. Daar werken we naartoe. We beginnen bij de dappersten; de leiders van lokale maatschappelijke organisaties in lage en middeninkomenslanden. In een omgeving vol tegenwind werken zij aan een eerlijkere wereld. Onze steun? Dat waar we goed in zijn: opleiden in leiderschap en communicatie. We hebben geen subsidies of donaties nodig; we verdienen alles helemaal zelf. Dankzij de winst in Nederland kunnen we de trainingen gratis aanbieden. Zo krijgen ook lokale leiders toegang tot goede trainingen.

Onze aanpak in de wereld

Elk trainingsproject in het buitenland wordt opgezet door een lokale coördinator. Samen met onze ervaren projectcoördinatoren Angela Regimbeau-Gonzaléz en Daphne Meijer-Willems, stelt hij of zij een lijst op van leiders van lokale maatschappelijke organisaties die aan de training deel kunnen nemen. Dat kunnen organisaties zijn die zich inzetten voor straatkinderen, onderwijs, armoedebestrijding of gelijke rechten. Of het zijn organisaties die voorlichting geven over bijvoorbeeld voeding, seks of landbouw. Allemaal lokale goede doelen die de plaatselijke gemeenschap versterken.

Vijfdaagse leiderschapstraining

De leiders van deze organisaties zijn vaak experts op hun vakgebied, maar dat betekent niet altijd dat ze ook uitblinken als leider. Tijdens de vijfdaagse leiderschapstraining leren we ze nieuwe vaardigheden om beter te kunnen functioneren in hun rol. En ze oefenen allerlei situaties die ze tegenkomen met hun personeel, doelgroep, lokale autoriteiten en geldverstrekkers. De deelnemers brengen de leerwensen en situaties in. Onze trainers helpen met werkvormen en begeleiden het proces.

Follow-up

Na ongeveer een jaar nodigen we de deelnemers uit voor een tweedaagse follow-uptraining. We blikken dan terug. Vaak blijkt dat ze hun organisatie met meer plezier en zelfvertrouwen leiden. Daarnaast werken we aan verdere verbetering en geven we ze handvatten voor de dan actuele knelpunten.

Onze trainers

Vijfentwintig trainers uit de totale pool zijn beschikbaar om een buitenlandse leiderschapstraining te geven. Zij hebben ervaring met wonen of werken in het buitenland en zijn bedreven in het onderwerp ‘leiderschap’. Stuk voor stuk ervaren professionals die bereid zijn om zich enkele dagen per jaar belangeloos in te zetten voor een betere wereld.

Meer weten?

Bel ons met je vragen!

Heb je een vraag over Libre, de foundation of de opleidingen?
Neem gerust contact met ons op!

 

telefoonnr Libre

06 42137029

Angela Regimbeau-Gonzaléz

Angela Regimbeau-Gonzaléz

International Project Coordinator Zuid-Amerika

Tel: +31 623 475 641

 
Daphne Meijer-Willems

Daphne Meijer-Willems

International Project Coordinator Afrika en Azië

Tel: +31 639 286 171

Projecten

200 Projecten!

200 Projecten!

Meerdere keren gehoord: “da’s dan rap gegaan, van 100 buitenlandse trainingen naar 200”. En dat klopt. De vaart zit erin. Voor 2020 staan er alweer 37 trainingen gepland. Vele trainers en coördinatoren staan in de startblokken. Toen we onze logo-ontwerper Jurgen...

Lees meer
¡Project 150!

¡Project 150!

Je zou in dit feestjaar bijna vergeten dat we nóg een mijlpaal tegenkwamen: ons 150e project voor onze doelgroep! Jimmy Francia, uit onze Peruaanse pool, ging op pad naar Cuzco en was na afloop net zo voldaan als de enthousiaste en leergierige deelnemers. Toen ze...

Lees meer