“Be the change you want to see in the world”
-Mahatma Gandhi-

Incompany, maatwerk of coaching

De opleidingsbehoefte of leervraag is geformuleerd. Je hebt helder welke vaardigheden verder ontwikkeld moeten worden. Ook weet je welke competenties versterkt kunnen worden en welke medewerkers in aanmerking komen. Maar is een incompanytraining of -opleiding, een maatwerktraject of een coachingstraject de beste keuze? We helpen je op weg.

Incompany

Groep medewerkers met dezelfde leerwens

Opleiden loont. In korte tijd kunnen de competenties en vaardigheden van medewerkers aanzienlijk versterkt worden. Want tijdens een studie of door collega’s leren medewerkers bijvoorbeeld niet om op praktisch wijze het Thomas-Kilmann-instrument toe te passen of het Eisenhouwer-schema te gebruiken. Dus bied je medewerkers een incompanytraining aan. Zo kunnen medewerkers met dezelfde leervraag zich ontwikkelen in basisvaardigheden zoals timemanagement, gespreksvaardigheden of klantgerichtheid. En vergroot je op tactische wijze de competenties van jouw collega’s waarbij de opleiding volledig is afgestemd op jouw organisatie.

Maatwerktrajecten

Leervraag voor een afdeling, (management)team of alle leidinggevenden

Jouw organisatie heeft een plan en daar maakt opleiden deel van uit. Vaak zijn deze plannen of veranderingen tactisch of strategisch. Een maatwerktraject volledig afgestemd op jouw vraag en organisatie is dan de beste keuze. Dat vraagt om een goede voorbereiding, en die betaalt zich al snel uit. Dus zoek je een partner die meedenkt en samen met jou een opzet uitwerkt.

Enkele voorbeelden van ‘problemen’ die wij in een maatwerktraject hebben verwerkt:

– We brengen wel adviezen uit, maar deze worden niet echt opgevolgd.
– De klant heeft last van onze interne strubbelingen.
– Er wordt wel veel over elkaar gepraat, maar niet mét elkaar.
– We zijn als team jong en onervaren. Wie helpt ons een stap verder?
– Hoe maken we alle leidinggevenden en medewerkers bekend met een nieuwe aanpak in functionerings- en beoordelingsgesprekken?

Bij zulke leervragen krijgt de training of opleiding een gangbare titel: Adviesvaardigheden, Samenwerken en Conflicthantering, Feedback geven en ontvangen of Teambuilding. Maar de inhoud wordt volledig afgestemd op de exacte leervraag en context binnen jouw organisatie. Samen zoeken we ‘de vraag achter de vraag’ op. Want die bepaalt straks de inhoud van de opleiding. Laten we elkaar ontmoeten, daarna heb je de precieze vraag nog scherper in beeld.

Coaching

Specifieke vraag voor een van onze collega’s
Soms wordt een collega aangemeld voor een zogenaamde ‘open inschrijving’. In groepsverband met deelnemers van andere bedrijven krijgt hij of zij opleiding in een onderwerp. In onze ogen is er een effectiever middel voor ongeveer dezelfde investering. Dat is persoonlijke coaching waarbij aandacht is voor de specifieke context van de leervraag.

Vijf voorbeelden waarbij we succesvolle begeleiding hebben geboden:

  1. een jonge manager werd gepromoveerd tot directeur van zijn werkmaatschappij;
  2. een consultant die zijn vak uitstekend beheerste behalve die enorme zenuwen voor en tijdens presentaties;
  3. een zeer geliefde en hooggewaardeerde collega die op het punt stond haar baan op te zeggen, vanwege de manier waarop ze leiding ontving;
  4. een in-house-trainer die flink sterker wilde worden in haar didactische vaardigheden;
  5. een MT dat elkaar nog niet blindelings durfde te vertrouwen (teamcoaching).

Wat is de aanpak van Libre Foundation

Lees meer over onze werkwijze.

Bel ons met je vragen!

Heb je een vraag over Libre, de foundation of de opleidingen?
Neem gerust contact met ons op!

 

telefoonnr Libre

06 42137029

Wat is de aanpak van Libre Foundation?

Lees meer over onze werkwijze.