“Be the change you want to see in the world”
-Mahatma Gandhi-

Over Libre Foundation

In 2000 heeft Libre Foundation-oprichter Erik Bos een halfjaar in Zuid-Afrika gewoond en gewerkt. Daar zag hij de armoede en sloppenwijken. Sindsdien is hij zich gaan inzetten voor minder bedeelden. Daarnaast heeft hij – rond dezelfde tijd – uitgevonden dat zijn professionele passie ligt bij trainen en coachen. In de commerciële sector heeft hij zichzelf het trainersvak vervolgens eigen gemaakt. Naast zijn baan heeft hij een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan. Toen kwam hij op het idee om het beste van twee werelden te combineren. Het kan allebei. Het is en-en: van trainen en coachen zijn werk maken en tegelijkertijd werken aan een betere wereld. Dat was de start van Libre Foundation in 2008.

En het lukt: Libre Foundation is in een paar jaar uitgegroeid tot een stichting die zelfstandig opereert. Sindsdien hebben leiders van lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden ook toegang tot professionele trainingen. En in Nederland willen grote organisaties met ons samenwerken. Inspirerende trainers en coaches – sommige met nationale bekendheid – sluiten zich aan en zijn bereid zich in te spannen om Libre Foundation mogelijk te maken. Onze deelnemers in ontwikkelingslanden vertellen ons over de doorgemaakte groei en de effecten daarvan op hun doelgroep. Vanuit de sector ‘ontwikkelingssamenwerking’ kwam in 2012 de waardering, toen OxfamNovib aan Erik de allereerste Simon Jelsma Award uitreikte.

Van een verlangen via een idee naar een stoere organisatie. Een sociale onderneming met een kloppend businessmodel. Dankzij iedereen die Libre Foundation mogelijk maakt!

Be the change you want to see in the world.

Wat is de aanpak van Libre Foundation

Lees meer over onze werkwijze.

Bel ons met je vragen!

Heb je een vraag over Libre, de foundation of de opleidingen?
Neem gerust contact met ons op!

 

telefoonnr Libre

06 42137029