Niek Bakker zit sinds december 2022 in het bestuur van Libre Foundation.

‘Als bestuurslid breng ik veel internationale ervaring mee als trainer, adviseur en directeur:

  • In 1981 ging ik voor het eerst als project leider naar Guinee-Bissau, waar ik in totaal 6 jaar heb gewerkt als business developer voor kleine ondernemingen.
  • Vanaf 1992 werk ik voor MDF Training & Consultancy – eerst als trainer/adviseur en later als directeur van de eerste buitenland vestiging in Sri Lanka.
  • Tussen 2000 en 2004, weer terug in Nederland en toen voor MDF veel werk gedaan in Oost-Europa.
  • Toen de teller op meer dan 70 landen stond, besloot ik om te starten met MDFnl; training en advies op de Nederlandse (non-profit) markt. Ik heb veel gewerkt voor gemeenten, provincies, welzijnsorganisaties en goede doelen en af en toe ga ik nog naar leuke landen als Egypte, Cariben, Suriname, Mali en Tunesië.

De eerste keer dat ik Erik tegenkwam was tijdens een seminar van Marc Lammers in 2011 (ongeveer). Erik was druk bezig met Libre Foundation en ik met het opzetten van MDFnl.
De leuke klik tijdens het seminar kreeg een vervolg toen Erik mij vroeg om voor Sikkens een traject te doen en later ook een buitenland traject in Soedan. Sikkens lukte, Soedan helaas niet.

Voor Libre verzorg ik sinds 2015 leiderschapstrainingen en coaching voor leidinggevenden bij Geodis, een wereldleider in transport en logistiek,

Naast training en coaching, doe ik ook veel advieswerk op het gebied van Impactgericht werken. Naast bestuurslid van Libre ben ik ook al weer 6 jaar voorzitter van Stichting THUIS in Wageningen

Als bestuurslid hoop ik mijn internationale ervaring en kennis en kunde van de training en adviespraktijk in te kunnen zetten voor de verdere bloei van Libre, nationaal en internationaal.’