“Be the change you want to see in the world”
-Mahatma Gandhi-

Libre Foundation in de Wereld

Wij geloven in een wereld waarin zelfontplooiing normaal is en waarin iedereen zijn dromen kan nastreven. Daar werken we naartoe. We beginnen bij de dappersten; de leiders van lokale maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden. In een omgeving vol tegenwind werken zij aan een eerlijkere wereld. Onze steun? Dat waar we goed in zijn: opleiden in leiderschap en communicatie. We hebben geen subsidies of donaties nodig; we verdienen alles helemaal zelf. Dankzij de winst in Nederland kunnen we de trainingen gratis aanbieden. Zo krijgen ook lokale leiders toegang tot goede trainingen.

Onze aanpak in de wereld

Elk trainingsproject in het buitenland wordt opgezet door een lokale coördinator. Samen met onze ervaren projectcoördinator Inge Hartogsveld stelt hij of zij een lijst op van leiders van lokale maatschappelijke organisaties die aan de training deel kunnen nemen. Dat kunnen organisaties zijn die zich inzetten voor straatkinderen, onderwijs, armoedebestrijding of gelijke rechten. Of het zijn organisaties die voorlichting geven over bijvoorbeeld voeding, seks of landbouw. Allemaal lokale goede doelen die de plaatselijke gemeenschap versterken.

Vijfdaagse leiderschapstraining

De leiders van deze organisaties zijn vaak experts op hun vakgebied, maar dat betekent niet altijd dat ze ook uitblinken als leider. Tijdens de vijfdaagse leiderschapstraining leren we ze nieuwe vaardigheden om beter te kunnen functioneren in hun rol. En ze oefenen allerlei situaties die ze tegenkomen met hun personeel, doelgroep, lokale autoriteiten en geldverstrekkers. De deelnemers brengen de leerwensen en situaties in. Onze trainers helpen met werkvormen en begeleiden het proces.

Follow-up

Na ongeveer een jaar nodigen we de deelnemers uit voor een tweedaagse follow-uptraining. We blikken dan terug. Vaak blijkt dat ze hun organisatie met meer plezier en zelfvertrouwen leiden. Daarnaast werken we aan verdere verbetering en geven we ze handvatten voor de dan actuele knelpunten.

Onze trainers

Vijfentwintig trainers uit de totale pool zijn beschikbaar om een buitenlandse leiderschapstraining te geven. Zij hebben ervaring met wonen of werken in het buitenland en zijn bedreven in het onderwerp ‘leiderschap’. Stuk voor stuk ervaren professionals die bereid zijn om zich enkele dagen per jaar belangeloos in te zetten voor een betere wereld.


Meer weten?

Bel ons met je vragen!

Heb je een vraag over Libre, de foundation of de opleidingen?
Neem dan gerust contact met ons op!

telefoonnr Libre

06-55710069

 

Inge Hartogsveld

Inge Hartogsveld

Coördinator projecten in de wereld

Tel: 06 401 731 54

 

 

Projecten


Rap-verslag groep 118 Oeganda

»Libre Projecten» Libre Leadership & Communications Training Kampala, Uganda 17-21 July 2017 Joris Nuijten   Please allow me to do a brief recap Of this week’s training, but then in a rap This course about leadership and communication Was brought to you by... Lees meer

Verslag groep 44 Oeganda

»Libre Projecten» Groep 44 Kiboga Epicentrum Oeganda Trainingsdata: 17 – 21 maart 2014 Door Eduard Povel Voor informatie over het land Oeganda en onze lokale partner The Hunger Project Uganda (THPU) zie de vorige verslagen van de twee voorafgaande groepen die ik in... Lees meer

Verslag groep 43 Oeganda

»Libre Projecten» Groep 43 Kiruhura Epicentrum, Oeganda Trainingsdata: 10 – 14 maart 2014 Door Eduard Povel Voor informatie over onze lokale partner The Hunger Project Uganda (THPU) zie het vorige verslag van de voorafgaande groep die ik in Oeganda (42: Mbale) heb... Lees meer